Σ.Θ.Ι.Ε.

Σ.Θ.Ι.Ε.
Θέλω να καλπάσω στο όνειρό μου... Θα κρατάς το χέρι μου?

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Σεμινάριο: «Learning with horses – advanced training and group counseling»

Ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος διοργανώνει σεμινάριο Εκπαιδευτικής Θεραπευτικής Ιππασίας, με τη διεθνούς αναγνωρισμένη παιδαγωγό και Eκπαιδεύτρια Θεραπευτικής Ιππασίας & Γυμνιππευτικής κα. Marietta Schulz.

Θέμα: «Learning with horses – advanced training and group counseling»

Ημερομηνία: 11-13 Οκτωβρίου 2014
Τοποθεσία: Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος, Π. Κανελλοπούλου 10, Γουδή, Αθήνα
Γλώσσα: Αγγλική

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος.  

Αναλυτικά: Θεωρία για τον Αυτισμό, Νοητικές, Μαθησιακές, Συναισθηματικές και Συμπεριφορικές διαταραχές.  Παρουσίαση συνεδριών Θεραπευτικής Ιππασίας (με τη συμμετοχή θεραπευομένων του ΣΘΙΕ),  ατομικά και ομαδικά μαθήματα.  Συζήτηση, ανάλυση και στοχοθεσία.  Οργάνωση θεραπειών βάσει των στόχων.  Εφαρμογή στις συνεδρίες, συζήτηση-ανάλυση και προτάσεις για βελτιώσεις.
Τέλος οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξετάσεις των εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας. Θα γίνουν παρουσιάσεις συνεδριών  (βίντεο) και συζήτηση-ανάλυση αυτών.

Εισηγήτρια: Marietta Schulz

Η Marietta Schulz έχει πτυχίο στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, με ειδίκευση στην Ψυχαναλυτική οικογενειακή θεραπεία, στην Ψυχοκινητική Θεραπεία, στη Θεραπευτική Ιππασία και Γυμνιππευτική.  Είναι αναγνωρισμένη γητεύτρια, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Ιππασίας από το 1981 από την Εθνική Γερμανική Ομοσπονδία Ιππασίας, και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια αγωνιστικής Γυμνιππευτικής από το 1988.    
Το 1993 η Marietta Schulz, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Dortmund και το Γερμανικό Kuratorium Θεραπευτικής Ιππασίας, ανέπτυξε ένα πρόγραμμα σπουδών για Ψυχοεκπαιδευτική Θεραπευτική Ιππασία και Γυμνιππευτική. Από το 1987 υπήρξε καθοδηγήτρια στις πιστοποιήσεις εκπαιδευτών για το DKThR.
Η Marietta Schulz έχει διδάξει και παρουσιάσει σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με την Ψυχοεκπαιδευτική Θεραπευτική Ιππασία και τη Γυμνιππευτική σε όλον τον κόσμο (Η.Π.Α., Καναδά, Αυστρία, Ολλανδία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ντουμπάι και Βραζιλία).
Από το 2005 διευθύνει το κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας, «Die Gute Hand» το οποίο σχετίζεται με τον ομόνυμο ιατρικό και ψυχοθεραπευτικό ξενώνα για παιδιά με κοινωνικές, συναισθηματικές και νοητικές διαταραχές.

Κόστος σεμιναρίου:
·         Εγγραφές έως 30/9/2014: 250 ευρώ
·         Εγγραφές έως 10/10/2014: 300 ευρώ
Στην τιμή περιλαμβάνεται εκπαιδευτικό υλικό (σημειώσεις), καφές και ελαφριά γεύματα. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν σχετική πιστοποίηση στο τέλος του σεμιναρίου.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν προηγούμενη εμπειρία με άλογα ή με άτομα με αναπηρία ή/και με τη Θεραπευτική Ιππασία. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό τους μαζί με την αίτηση συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος, triding@otenet.gr, www.trag.gr, τηλ/fax: +302107488566


Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας http://www.trag.gr/html/seminars/default.htm .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου